radyobir
radyobir

Zırhlı araçla çocuğu ezen teğmene devlet nişanı

Ukrayna'da, zırhlı araçla bir çocuğun ölmesine neden olan Teğmen Marian Rak'a, ülkenin önemli askeri nişanlarından biri olan Bogdan Hmelnitsiy Nişanı verildi.

04 Ağustos 2015 21:30 | Kategori: Dünya

Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın yayımladığı bir listede, Bogdan Hmelnitskiy Nişanı verilen isimlerden birinin de Marian Rak olduğu görüldü.

'İÇKİLİ OLDUKLARI HER HALLERİNDEN BELLİYDİ'

Rak, martta Ukrayna'nın doğusundaki (Donbass) Konstantinovka kentinde zırhlı bir araçla 8 yaşındaki bir kız çocuğunun ölmesine neden olmakla suçlanan askerlerden biri. Kazanın ardından basına konuşan görgü tanıkları, zırhlı aracın içindeki askerin içkili olduğunun her hallerinden belli olduğunu söylemişti.

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bir açıklamada, Rak'a devlet nişanı verildiği doğrulandı. Ancak devlet nişanının Rak'a 'kaza öncesindeki faaliyetleri' nedeniyle verildiği ifade edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI