radyobir
radyobir

"NATO, Rusya'yla çatışma aramıyor"

ABD Savunma Bakanı, NATO'nun Rusya'yla çatışma aramadığını ve Ukrayna'ya destek vermelerine rağmen bu ülkedeki çatışmaya girmeyeceğini belirtti.

20 Kasım 2022 08:42 | Kategori: ABD

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kanada’da bir konferansta yaptığı konuşmada, "NATO bir savunma ittifakıdır ve Rusya ile karşı karşıya gelme peşinde değildir.
Rusya’ya tehdit arz etmiyor. Yanılgıya düşmeyelim, Putin’in seçtiği savaşın içine çekilmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki çatışma için 'ABD’nin Soğuk Savaş'tan bu yana karşı karşıya olduğu en büyük güvenlik krizi' olarak nitelendiren Austin, "Ukrayna’daki savaşın sonucu, henüz yeni başlayan yüzyılımızda küresel güvenliğin rotasını belirlemeye yardımcı olacak” dedi.

Austin, "Ukrayna’yı, savunma mücadelesinde destekleyeceğiz. NATO topraklarının her karışını savunacağız. Kolektif savunmayı ve NATO’nun caydırma potansiyelini güçlendirmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI