radyobir
radyobir

2. "Yalan Haber" ortalığı karıştırdı

Yıllar önce New Republic isimli dergide gazetecilik yaparken kaleme aldığı haberlerin yalan çıkması üzerine meslekten uzaklaştırılan Stephan Glass'ın hikayesi bu defa Kanada'da tekrarlandı.

26 Mayıs 2015 11:38 | Güncelleme :26 Mayıs 2015 12:06 | Kategori: Medya

Yıllar önve New Republic isimli dergide gazetecilik yaparken kaleme aldığı haberlerin yalan çıkması üzerine meslekten uzaklaştırılan Stephan Glass’ın hikayesi bu defa Kanada’da tekrarlandı.

Kanada'da gazetecilik yapan François Bugingo'nun yıllardır sahte haberler yaptığı ortaya çıktı. Yalanı bir meslektaşının araştırması sonucu deşifre olan 41 yaşındaki gazetecinin işine son verildi.

Dünyanın dört bir yanındaki çatışma bölgelerinde yaptığı özel haberler ve röportajlarla adını duyuran Kanadalı gazeteci François Bugingo'nun başı bir meslektaşının hakkında yaptığı araştırmayla dertte.

Meslektaşı Isabelle Hachey'in bir aylık araştırması sonucu Sırbistan ve Irak gibi çatışma bölgelerinde yaptığı özel haberleri ve aralarında Kaddafi ve Kaddafi'nin oğlunun da bulunduğu bir dizi röportajı sahte çıkan gazeteci, görevini bırakmak zorunda kaldı.

Yıllar önce sinemalaştırılan "Yalan Haber” filmine dayanak olan gerçek olayda New Republic dergisinde yazarlik yapan Stephan Glass’ın hikayesi anlatılmıştı. Dergideki en genc yazar olan, ayrica meslek hayati basarılarla dolu olan Stephan Glass’ın sahtekarlığı, yazdığı bir yazıda yalanın ölçüsünü kaçırmasıyla  deşifre olur... Ardından çorap söküğü gibi gelen bir dizi olay ve yapılan araştırma Glass’ın kaleme aldığı pek çok yazının  gerçek dışı olduğunu gösterdi.. 

"Yalan Haber” uydurmaya başladıktan sonra buna ne zaman son vereceğini bilmeyen ve bu yüzden parlak kariyeri heba olan sempatik genç bir gazetecinin düşüşünü anlatan film.. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI