radyobir
radyobir

ABD'den şaşırtan karar!..

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore'yle varılan anlaşmaya destek olarak Güney Kore ile iki askeri tatbikat programını askıya aldıklarını duyurdu.

23 Haziran 2018 06:08 | Güncelleme :23 Haziran 2018 11:10 | Kategori: Dünya

Pentagon Sözcüsü Dana White, "Savunma Bakanı (James) Mattis Singapur’da üst düzeyde varılan anlaşmanın hayata geçirilmesine destek amacıyla ve müttefikimiz Güney Kore’yle koordinasyon kapsamında, bazı tatbikatlara belirsiz bir süre için askıya aldı” diye açıkladı.

Tatbikata alınan programların, önümüzdeki 3 ay için planlanan ‘Freedom guardian’ (Özgürlük Koruyucusu) tatbikatı ile donanma değişimi programı olduğu ifade edildi.

White, bu adımın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yönetiminde yapılması planlanan diplomatik görüşmelere destek vermek için atıldığını belirterek gelecek kararların Kuzey Kore’nin diyalog sürecinde ne kadar iyi niyetli olacağına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI