radyobir
radyobir

ABD Karadeniz'e savaş gemesi göndermekten vazgeçti

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker konuşlandırması gerginliği sürerken ABD Karadeniz'e savaş gemisi konuşlandırmaktan vazgeçti.

15 Nisan 2021 09:33 | Kategori: ABD

ABD'ye ait iki savaş gemisinin bu hafta Karadeniz'e girmesi bekleniyordu. Moskova ABD gemilerinin "kendi iyilikleri için" Kırım'dan uzak durmasını istemiş ve bunun Rusya'yı provoke etmeye yönelik bir adım olduğunu ifade etmişti.

Rusya'nın Ukrayna sınırına ve 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'a asker yığınağı yapmasının ardından Washington ve NATO alarma geçmişti.

Türk diplomatik kaynaklar, ABD'nin Ankara büyükelçiliğinin gemilerin sevkedilmeyeceği ile ilgili Türkiye'ye bilgi verdiğini ancak gerekçe bildirmediğini ifade etti.

Anadolu Ajansı'nın haberinde ileri bir tarihte gemilerin sevkedilip sevkedilmeyeceğine ilişkin herhangi bir bilgi verilmediği bilgisi yer aldı.

ABD'li yetkililer Türkiye'nin gönderilen mesajı yanlış anlamış olabileceğini gemilerin konuşlanmasının karara bağlanmadığını söyledi.

Yetkililer ABD'nin Türkiye'yi sık sık Karadeniz'e erişim ile ilgili bilgilendirdiğini ancak izin talebinin gemilerin oraya gideceği anlamına gelmediğini söylerken bu başvuruların sadece gerekirse izinlerin hazır bulunması için iletildiğini ifade ettiler.

Rus donanması dün Karadeniz'de tatbikat başlatmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI