radyobir
radyobir

Çipras'a düş kırıklığı!..

Yunan hükümet yetkilisi, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın sunduğu önlemlerin Avrupalı kreditörler tarafından kabul edilmediğini aktardı.

24 Haziran 2015 12:56 | Kategori: Dünya

Avrupa Birliği yetkilileri, Yunanistan ile kreditörleri arasındaki reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde emeklilik sistemi, katma değer ve kurumlar vergisi konularında görüş ayrılığının devam ettiğini ve dünkü müzakerelerde mesafe alınamadığını belirtti.

Avrupa Komisyonu, euro bölgesi maliye bakanlarını temsil eden Eurogroup, euro bölgesi kurtarma fonu ESM ve Avrupa merkez bankası (ECB) bugün öğle saatlerinde Brüksel'de Yunanistan hakkında toplanacak. Bir saat sonra toplantıya Yunanistan Başbakanı Tsipras da katılacak.

30 HAZİRAN SON GÜN
 
Toplantı 30 Haziran'da IMF'ye borcunu ödeyemezse temerrüde düşecek olan Yunanistan'ın bu borcu ödemesini sağlayacak mali yardım karşılığında yapması gereken ekonomik reformlar üzerinde mutabakat sağlamayı amaçlıyor. Reformlar üzerinde mutabakat sağlanması için görüşmeler dünden bu yana devam ediyor.
"Tsipras ile toplantı öncesinde pek çok noktada görüş ayrılığı var" diyen görüşmelere yakın bir AB yetkilisi, sorunlar arasında emekli maaşları ve kurumlar vergisinin yer aldığını ifade ederek "Dünden pek mesafe alınamadı" dedi.

Yetkili, liderin önce Eurogroup düzeyinde  bir anlaşmanın sağlanmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI