radyobir
radyobir

Dorian'dan sağ kurtulmuştu, adını "Mucize" koydular

Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası'ndan tam bir ay sonra yıkıntılar arasından bir köpek canlı çıkarıldı. Köpeğe 'Mucize' adı verildi.

07 Ekim 2019 05:58 | Kategori: Dünya

Bahama Adaları'nı vuran ve 43 kişinin ölümüne yol açan Dorian Kasırgası'ndan bir ay sonra, Marsh Harbour şehrinde yıkılan bir binanın enkazından bir köpek kurtarıldı.

Köpek, ‘Big Dog Ranch’ adlı kurtarma ekibi tarafından insansız bir hava aracı sayesinde bulundu. Enkazı kızılötesi tespit cihazlarıyla tarayan ekip, köpeğin klima ünitesi ve kırılan camların altında mahsur kaldığını gördü.

Ekibin Sözcüsü Chase Scott, bir yaşındaki köpeğin yağmur suyu içerek hayatta kaldığını, açlıktan bir deri bir kemik olduğunu ve yürüyemediğini belirtti. Ancak buna rağmen köpeğin, kurtarıcılarını görünce mutluluktan kuyruğunu salladığını da söyledi.

‘Mucize’ adı verilen köpeğe hem tıbbi hem de duygusal destek sağlanacak. Scott, "Tedavinin ardından eğer sahibi bulunmazsa Mucize’yi sahiplendireceğiz” dedi.

Ekibin bugüne kadar 139 köpeği kurtardığı belirtildi.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI