radyobir
radyobir

Dünyada Koronavirüs önlemleri...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı dünyada birçok ülke çeşitli önlemler aldı. Kimi ülkeler işi sıkı tutarken, kimi ülkeler ise çok gevşek davrandı. İsterseniz dünya üzerinde kısa bir gezi yapalım ve hangi ülkeler ne önlemler almış bir görelim...

03 Nisan 2020 10:23 | Kategori: Dünya



Kolombiya


En büyük ikinci biyoçeşitliliğe sahip ülke olarak bilinen Kolombiya’nın Tequendama şehrinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle ziyarete kapatılan Santa Cruz Foundation Hayvanat bahçesi, sakinlerini beslemek ve genel bakım masraflarını karşılamada sıkıntı yaşıyor.



Paraguay

Paraguay'ın başkenti Asuncion'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında kentin en işlek restoranlarının boş olduğu görüldü.



Niagara

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı ABD-Kanada sınırındaki Niagara Şelaleleri'nde alınan tedbirler kapsamında Kanada ve ABD arasında seyahatler sınırlandırılırken, bölgede cadde ve sokakların boş olduğu görüldü.



Venezuella

Nüfusu 32 milyona yaklaşan Venezuela'da Kovid-19 nedeniyle 15 Mart'ta ülkenin 7 bölgesinde karantina ilan edilmiş, virüsün görüldüğü kişi sayısının artmasının ardından karantina ülke çapında uygulanmaya başlanmıştı. Karantina kararı sonrası başkent Caracas'ta cadde ve sokaklar tenhalaştı.



Güney Kore

Güney Kore'nin başkenti Seul'de koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında kentin en işlek merkezlerinden olan Gwanghwamun meydanının boş olduğu görüldü.



Dominik

Dominik Cumhuriyeti'nde koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamaların ardından başkent Santo Domingo'da bir katedral ve çevresinin boş olduğu görüldü.



Pakistan

Pakistan'da koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ulusal karantina ilan edilmesinin ardından Lahor kentindeki güvenlik güçleri devriye gezdi.



Küba

Küba'da koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirler sonrası Başkent Küba'da normalde yoğunluğun yaşandığı Paseo del Prado'nun tenhalaştığı görüldü.



Portekiz

Portekiz Meclisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı 19 Mart'ta ilan edilen olağanüstü halin 15 gün daha uzatılmasını kabul etti. Salgına karşı alınan önlemler ile birlikte başkent Lizbon'daki Restauradores Meydanı'nın boş olduğu görüldü.



Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında turizm faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Park, bahçe ve plajların kapatılmasının ardından Dubai kentindeki plajların da boş olduğu gözlendi.



Ukrayna

Ukrayna'da koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 24 Nisan'a kadar devam edecek karantina ilan edildikten sonra Başkent Kiev'de normalde yoğunluk yaşanan Khreschatyk Caddesi'nin tenhalaştığı görüldü.



Güney Afrika

Güney Afrika'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması ihtimaline karşı alınan tedbirler kapsamında genel karantina uygulanması başlatıldı. Uygulamayla birlikte Cape Town'daki Aderley Caddesi'nin tenhalaştığı görüldü.



Zimbabwe

Güney Afrika ülkelerinden Zimbabve'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması ihtimaline karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı başlatıldı. Uygulamayla birlikte başkent Harare'de cadde ve sokakların tenhalaştığı görüldü.



Yeşil Burun Adaları

Yeşil Burun Adaları'nda koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağının ardından başkent Praya'da cadde ve sokakların boş olduğu görüldü.



Cezayir

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkede yayılmasını önlemek amacıyla başkentin de aralarında olduğu 10 vilayette dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan eden Cezayir makamları, vakaların yüzde 40'tan fazlasının bulunduğu El-Buleyde vilayetinde de genel karantina uygulaması başlattı. Salgına karşı alınan önlemlerle birlikte başkent Cezayir'de cadde ve sokakların tenhalaştığı görüldü.



Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'da koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağının ardından Cidde kentinde cadde ve sokakların boş olduğu görüldü.



Liberya

Liberya'da koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamaların ardından başkent Monrovia'da cadde ve sokakların tenhalaştığı görüldü.



Kenya

Kenya'da koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağı öncesinde başkent Nairobi'de cadde ve sokakların tenhalaştığı görüldü.



New York

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ABD'nin New York kentinde otobüs durakları dezenfekte edildi.



Ürdün

Ürdün'de koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 21 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağının getirilmesinin ardından başkent Amman'da cadde ve sokakların boş olduğu görüldü.



Angola

Angola'da koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 24 Mart tarihinden itibaren getirilen kısıtlamaların ardından başkent Luanda'da cadde ve sokakların tenhalaştığı görüldü.



Tunus

Tunus'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle sağlık bakanlığının kurduğu iletişim hattını arayan vatandaşlara müdahale ediliyor. Başkent Tunus'ta şüpheli vakanın bulunduğu adrese ambulansla intikal eden sağlık görevlileri, koruyucu kıyafetler giyerek test için örnek alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI