radyobir
radyobir

Eşekle Kapadokya turu

Hafta sonu tatilini Kapadokya bölgesinde geçiren turistler için eşek turları düzenlenmeye başlandı

09 Mart 2014 19:12 | Kategori: Yaşam

Tükiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, turistler için eşek turları düzenlenmeye başlandı.

Milyonlarca yıl öncesine dayanan tarihi ve doğal güzelliklere sahip Kapadokya bölgesini yılda 2,5 milyondan fazla yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bölgeye gelen turistler için ATV, at ve balon turlarının yanında eşek turları da düzenlenmeye başlandı.

Göreme beldesindeki açık hava müzesi önünde başlatılan yeni uygulamada turistler, çevrede eşekle gezdiriliyor. Yöre halkı tarafından düzenlenen turlar şimdilik 4 eşekle sürdürülüyor.

Eşekli tur yaptıran 14 yaşındaki Fatih Güzelyıldız, 15 dakikalık gezinti karşılığı 20 lira ücret aldıklarını, turistlerin bu hizmeti çok beğendiğini söyledi.

İstanbul'dan bölgeyi ziyarete gelen Didem Eröz ise daha önce deveye ve file bindiğini ancak eşeğe ilk defa bindiğini belirterek, "Kapadokya bölgesini eşekle gezmek istedim. Gerçekten çok güzeldi. Kapadokya'ya gelen herkese bu tura katılmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI