radyobir
radyobir

Eski BBC Ukraynaca çalışanı, cephede hayatını kaybetti

Eski BBC Ukraynaca gazetecisi Oleksandr Bondarenko, Ukrayna'da cephedeki çatışmalar sırasında hayatını kaybetti.

29 Nisan 2023 06:20 | Kategori: Avrupa

Bondarenko, Şubat 2022’de Rus işgali başladığında gönüllü olarak orduya katılmıştı. İlk olarak orduda iletişim uzmanı ve medya eğitimcisi olarak çalışan Bondarenko, daha sonra cepheye gönderildi.

Bonderanko’nun hayatını kaybettiğine dair ayrıntılar henüz bilinmiyor, anca yakın arkadaşları "ölümüyle çatışmalar sırasında buluştuğunu” söyledi.

Saşa ve Şaşko adlarıyla da bilinen Bondarenko, Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk bölgesindendi.

Kiev’de 2007-2011 yılları arasında, BBC Ukraynaca’nın radyo programlarında muhabir, sunucu ve editör olarak çalıştı. Daha sonra başka medya kuruluşlarında çalışmak için BBC’den ayrıldı.

Bondarenko, Rus işgalinin ardından işlerini bırakıp, ülkelerini savunmak için orduya katılan binlerce Ukraynalı’dan biriydi.

BBC Ukraynaca’nın eski Müdürü Maciek Bernatt- Reszczynski, "Banderanko’nun Kiev ekibinde çalışmış olmasından dolayı çok şanslı olduklarını” söyledi ve "Bu sıra dışı adam hep yeni meydan okumalar istiyordu. Buna ülkesini savunmak için yaptığı kahramanca davranışı da dahil” dedi.

Bondarenko BBC’den sonra televizyon muhabirliği yapmış ve Kiev’de 2013 ve 2014’te düzenlenen hükümet karşıtı gösterileri ve Kırım’ın Mart 2014’teki ilhakını haberleştirmişti.

Aynı zamanda spor tutkunu olan Bondarenko, İstanbul Boğazını yüzerek geçme amacına da ulaşmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI