radyobir
radyobir

İsrail, Gazze'de sivilleri öldürerek tüm sempatileri kaybetti

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, İsrail'in intikamını Gazze'deki sivilleri öldürerek almakla tüm sempatileri kaybettiğini belirtti.

13 Ekim 2023 09:51 | Kategori: Avrupa

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, ülkenin Dışişleri Bakanlığı’nın binasına İsrail bayraklarının asılmasını değerlendirdi.

Milanović, basın mensuplarına açıklamasında, "Bunun, aptalca hareket olduğunu düşünüyorum. İsrail’e sempati duyuyordum, ama maalesef onlar bu sempatileri 15 dakikada kaybetti. Katliamı gerçekleştiren Hamaslılar, Ortadoğu’da hiç kimse, hiçbir hükümet tarafından sevilmiyor, ama ne yazık ki halk ya da halkın bir kısmı onları seviyor. Katliamı kınadım, tiksintimi ve reddimi dile getirdim, lakin kendini savunma hakkı intikam alma ve sivilleri öldürme hakkını içermiyor” ifadesini kullandı.

Hırvatistan’ın resmi binalarında ve halka açık yerlerde, özel durumlar dışında devlet bayrağı ve ulusal azınlık bayrakları dışında hiçbir bayrağa yer olmadığını vurgulayan Milanović, ülkenin Dışişleri Bakanlığı’nı sert dille eleştirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI