radyobir
radyobir

Eski Devlet Başkanı Saakaşvili açlık grevine başladı

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve eski Odessa Valisi Mihail Saakaşvili'nin, gözaltında tutulduğu nezarette açlık grevine başladığı bildirildi.

09 Aralık 2017 08:12 | Kategori: Dünya

Saakaşvili'nin avukatı Ruslan Çernolutskiy, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin başkent Kiev'de gözaltında tutulduğu nezarethanede açlık grevi başlattığını duyurdu. 

Çernolutskiy, mahkemenin 60 gün tutukluluk süresi vermesi halinde ise Saakaşvili'nin açlık grevini sürdüreceğini aktardı. 

Saakaşvili'nin tutulduğu nezarethanede sağlık durumunun iyi olmadığına dikkati çeken Çernolutskiy, müvekkiliyle ilgili yürütülen sürecin siyasi olduğunu öne sürdü. 

Çernolutskiy, Mihail Saakaşvili'nin nezaretten yazdığı "İktidar beni yalan suçlamalarla gözaltına aldı. Bu suretle sizi korkutmak istiyorlar." notunu da basına dağıttı. 

Bu arada, Saakaşvili taraflarından oluşan bir grup, nezarethane önünde toplanarak beklemeye başladı. Güvenlik güçleri ile bu kişiler arasında zaman zaman arbede yaşandı. 

Mihail Saakaşvili, gece yarısı güvenlik güçlerinin yaptığı operasyon ile gözaltına alınarak nezarete konulmuştu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI