radyobir
radyobir

Fenerbahçe farklı kazandı

Basketbol Süper Ligi 8. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Büyükçemece'yi 82-59 mağlup ederek 2. sıradaki yerini korudu.

29 Kasım 2017 09:07 | Kategori:

Karşılaşmaya Jan Vesely'nin sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Doğuş, James Nunnally'nin basketi sonrası rakibine karşı 8-0'lık bir seri buldu. Demir İnşaat Büyükçekmece Bracey Wright ve Merthan Mutlu ile etkili olup farkı zaman zaman 2 sayıya kadar indirse de, Sarı Lacivertliler ilk çeyreği 21-13 önde kapadı.  İkinci çeyreğe Egehan Arna'nın basketiyle başlayan Sarı Kanaryalar, farkı çift hanelere çıkardı. Hücumdaki etkisini daha da arttıran Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına 45-29'luk üstünlükle gitti. 

Demir İnşaat Büyükçekmece, üçüncü çeyreğe Bracey Wright ve Erwing Walker ile bulduğu sayılarla farkı 11 sayıya kadar indirse de, çebuk toparlanan Fenerbahçe Doğuş, rakibine 13-4'lük bir seriyle cevap verdi. Oyunun kontrolünü ele geçiren Sarı Lacivertliler dördüncü çeyreğe 60-41 önde girdi. Ancak son çeyreğin ilk 3 dakikasına Oğulcan Baykan'ın etkili oyunuyla başlayan Büyükçekmece, farkı 13 sayıya indirdi. Ancak maçtaki kontrolü elinde tutan Sarı Lacivertliler, farkı 20 sayının üzerine çıkararak mücadeleyi 82-59 kazandı.

Tüm oyuncularından sayı katkısı alan Fenerbahçe Doğuş'ta James Nunnally 13, kenardan gelen Melih Mahmutoğlu 11 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Demir İnşaat Büyükçekmece'de Oğulcan Baykan, 14 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI