radyobir
radyobir

Fenerbahçe hakeme rağmen kazandı: 78 - 77

THY Euroleague'in 10. haftanın kritik maçında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Real Madrid'i 78-77 yenerek 7. galibiyetini aldı.

02 Aralık 2016 07:42 | Güncelleme :02 Aralık 2016 15:25 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya her iki takım da hızlı ve hücumlarında etkili başladı. Real Madrid, yıldız oyun kurucusu Sergio Llull ile etkili olurken, Fenerbahçe, James Nunnally ile karşılık verdi. Ancak temsilcimiz, çeyreğin sonunda vitesi arttırdı. Rudy Fernandez'in son hücumda kaydettiği 3 sayılık basket, sarı lacivertlilerin ilk çeyreği önde kapatmasına engel olmadı.

Fenerbahçe'nin 23-19 önde girdiği 2. çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Real Madrid bu çeyrekte tempoyu arttırarak 9-0'lık bir seriyle öne geçti. Çeyreğin sonlarında üstünlük sık sık el değiştirdi. James Nunnaly'nin son saniyede attığı basket, hakemin pozisyona tekrardan bakmasıyla geçerliliğini yitirdi ve devre arasına İspanyol ekibinin 40-39 üstünlüğüyle gidildi.

3. çeyrekte temsilcimiz, 5-0'lık bir seriyle başladı ve 4 sayılık farkla öne geçti.  Real Madrid, buna karşılık 7-0'lık bir seri yakaladı ve yeniden öne geçti. Çeyreğin bitimine 39 saniye kala Alman hakem Lottermoser, Fenerbahçeli Kostas Sloukas'a aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle teknik faul verdi. Özellikle ikinci yarıda, hakemlerin Fenerbahçe'nin aleyhinde pek çok karar vermesi taraftarların tepkisini çekti. Çeyreğin sonunda Ekpe Udoh'la sayı bulan sarı lacivertliler, son çeyreğe 57-57 eşitlikle gidilmesini sağladı.

Son çeyrek gergin ve heyecanlı anlara sahne oldu. Anthony Randolph'la etkili olan Real Madrid maçtan kopmadı ve zaman zaman öne geçmeyi başardı. Maçın bitimine 2 buçuk dakika kala Kostas Sloukas, hakeme yaptığı itirazdan dolayı 2. teknik faulünü aldı ve oyundan ihraç edildi. 

Maçın son dakikasına 75-75 eşitlikle girilirken, heyecanın dozu iyice arttı. Eline geçen fırsatları iyi değerlendiremeyen Fenerbahçe, maçın bitimine 27.4 saniye kala Sergio Llull'e faul yaptı. Sarı lacivertlilerin faul hakkının dolmasından dolayı çizgiye giden Llull, serbest atışlarda başarılı oldu ve skoru 77-75'e getirdi. Buna karşılık Bobby Dixon, ters turnikesinde isabeti buldu ve maça yeniden denge getirdi. Son hücumu kullanmak isteyen Real Madrid'de Llull'ün atışı başarılı olmadı ve ribaund mücadelesinde Jaycee Carroll, James Nunnally'e faul yaptı. Çizgiye giden Nunnally ilk atışında isabeti buldu. İkinci atışı kaçırdıktan sonra ribaund mücadelesinde topu kapan Carroll, uzaktan attığı şutta isabet bulamayınca Fenerbahçe, karşılaşmayı 78-77 kazandı.

Fenerbahçe'de maçın en skorer ismi James Nunnally, 18 sayı ve 5 ribaundla takımının en etkili ismi olurken, Ekpe Udoh, 14 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Real Madrid'de Anthony Randolph, %100 şut isabetiyle 16 sayı kaydetti.

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Fenerbahçe-Real Madrid kaşılaşmasından önce, Adana'daki yangın faciasında ve Brezilya'nın Chapecoense takımının futbolcularının da aralarında bulunduğu Kolombiya'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.  

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI