radyobir
radyobir

Fransa Akdeniz'deki askeri varlığını artırıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bölgedeki durumu gözlemlemek ve "uluslararası hukuğu gözetme kararlılığını göstermek" için Fransa'nın Doğu Akdeniz'deki askeri varlığını geçici olarak artıracağını açıkladı.

13 Ağustos 2020 08:15 | Kategori: Dünya

Dün yaptığı açıklamada Macron, Türkiye'ye Yunanistan ile gerilimin yükselmesine neden olan ihtilaflı sularda petrol ve gaz araştırmalarını durdurma çağrısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Fransız liderin Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye'nin "tek taraflı" olarak araştırma yapmasına yönelik endişelerini dile getirdiği ifade edildi.

Açıklamada araştırmaların NATO müttefiği iki komşu ülke arasında "barışçıl diyaloğa zemin hazırlamak için durdurulması gerektiği" ifade edildi.

Türkiye'nin, enerji kaynakları arama çalışmalarına yeniden başlayacağını açıklamasının ardından, sismik araştırma gemisi olan Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de tartışmalı bölgeye gelmesi uzun süredir anlaşmazlık yaşayan iki NATO müttefiki arasındaki gerilimi yeniden alevlendirmişti.

Macron'un açıklamasında Fransa'nın askeri varlığını "bölgedeki durumu gözlemlemek ve uluslararası hukuğu gözetme kararlılığını göstermek" için "geçici olarak artıracağı" ifadesi yer aldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI