radyobir
radyobir

Fuarda dijital ağ ve yapay zeka öne çıktı...

Üç gün süren Berlin'deki Cube Tech Fuarı'nda dijital ağ ve yapay zeka öne çıktı. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce StartUp şirketi gelecek vizyonlarını sergiledi.

16 Mayıs 2017 05:29 | Kategori: Bilim ve Teknoloji



Gerçeği unutun, kendiniz yaratın ve rahatlayın

Teknolojinin kısa sürede yaşamınızı devralmayacağını düşünüyorsanız Berlin’deki Cube Tech Fuarı’nı ziyaret etmediniz demektir. Dünyanın dört bir yanından StartUp firmaları dijital sağlık, altyapı, ekipman, makine ve ağ teknolojileri hakkındaki yeni fikirlerini sergiledi.



Bunun için ehliyete gerek var mı?

Neredeyse hiçbir alet dronelar kadar hayal gücünü canlandırmıyor. Her şekle ve boyuta giriyorlar, kameralarıyla dünyaya bakışımızı değiştiriyorlar. Dronelar tabiat parkları gibi büyük alanlarda bekçilere yaban hayatın korunmasında yardımcı oluyor. Yakın gelecekte geleneksel dağıtım hizmetini de kökten değiştirmeleri olası.



Dijital House of Cards

Aktirst Robin Wright da fuara katılan isimler arasındaydı. Wright, Netflix dizisi House of Card’daki oyunculuğunun yanı sıra ateşli bir insan hakları savunucusu ve çatışma bölgelerinden çıkarılan minerallerin ticaretine karşı mücadele veriyor. Bu mineraller tost makinesinden iPhone’a teknik ürünlerin üretiminde kullanılıyor.



Daha büyük, daha iyi…

Berlin merkezli StartUp firması BigRep büyük boyuttaki 3D yazıcılar konusunda uzmanlaşmış durumda. Bu makine şirketlerin yeni prototiplerini daha hızlı bir şekilde üretmelerini ve böylece geliştirme süresi ve paradan tasarruf etmelerini sağlıyor. Burada düz plastik teller gibi görünen şey yakında çok boyutlu bir ürüne dönüşecek.



Detaylar göründü

Biraz sonra yeniden ziyaret ettiğimiz BigRep’in standında kusursuz bir şeklin ortaya çıkmaya başladığını gördük. Pürüzsüzleştirme, cila ve kaplama sürecin bir parçası. Müşteri onayladığı taktirde ürünün üretileceği nihai şablon yazdırılıyor. Şirketin 60 çalışanı var.



Geleceğin ulaşımı

Şimdiye kadar geleceğin otomobilleri direksiyonlu olarak tasarlandı. Maalesef Jetgiller’deki gibi katlanıp bir evrak çantasına sığmaları henüz mümkün görünmüyor. Ancak çok sayıda StartUp ve büyük otomobil üreticisi yeni tasarım fikirleri üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Bir sonraki yenilik belki de kendi kendine giden otomobiller olacak.



Hafif# dayanıklı ve hatta renkli

Ai Build kendi yazılımını, kameralarını ve sensörlerini Alman yapımı bir Kuka robot koluna ekledi ve bu geometrik örgüyü bastırdı. Robotlar geçmişte yaptıkları işlerinden öğrenerek bir veri tabanı oluşturuyor ve böylece gelecekte işlerini daha iyi yapıyorlar. Teknolojinin gelecekte de binaların kaplanmasında kullanılması planlanıyor.



Yardım eli

Bu eldiven entegre tarayıcısıyla çalışırken zaman ve hareket tasarrufu sağlıyor. 2014 sonunda kurulan ProGlove’un 45 çalışanı var. Şirkete göre sensörlü eldivenleri otomobil üreticileri, teslimat hizmetleri, marketler ve depolar gibi geniş bir iş alanında kullanılabilir. Belki farklı renklerini üretmek de fena olmaz.



İnsan makinaya karşı: Kim kimi kontrol ediyor?

Tam olarak "2017: Uzay Macerası” denemez fakat yakında yapay zeka teknolojileri kontrolü ele alabilir. Fotoğrafta Achen Üniversitesi’nden bir ekip, Cube Tech Fuarı’nda düzenlenen yarışmada bir otomasyon sorununu gideriyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI