radyobir
radyobir

Ünlü yönetmen ve oyuncu eşi evlerinde öldürüldü

İran sinemasının dünyaca ünlü yönetmenlerinden Dariush Mehrjui'nin öldüğü açıklandı. Usta yönetmen ve oyuncu eşi Vehideh Mohammadifar'ın evlerinde bıçaklanrak öldürüldükleri ortaya çıktı.

16 Ekim 2023 05:39 | Kategori: Ortadoğu

İran devlet medyasının duyurduğu habere göre Mehrjui ve eşi Vehideh Mohammadifar'ın ülkenin başkenti Tahran'ın batısındaki evlerinde bıçaklanarak öldürüldüklerini bildirdi.

Yönetmenin kızı Mona Mehrjui'nin dün akşam babasının evini ziyarete gittiğinde korkunç manzarayla karşılaştığı bildirdi. Her iki kurbanın da boyunlarında bıçak yaraları bulunduğu açıklandı.

Soruşturma devam ederken, Mohammadifar'ın geçtiğimiz haftalarda aldığı bir ölüm tehdidi hakkında sosyal medyada şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

83 yaşındaki usta yönetmen Mehrjui'nin hayranları sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi. Dariush Mehrjui, 1970'lerin başında İran'ın yeni film dalgasının kurucularından biri olarak anılıyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI