radyobir
radyobir

Hong Kong: 3,7 milyon dolarlık tablo çöpte mi?

Hong Kong'da pazartesi günü uluslararası bir müzayedede 3,7 milyon dolara satılan bir tablo kayboldu. Bazı yerel gazeteler, Grand Hyatt Oteli'nde görevli temizlikçilerinin tabloyu "çöp" sanarak atmış olabileceklerini yazdı.

10 Nisan 2014 22:05 | Kategori: Dünya

South China Morning Post gazetesine göre, oteldeki kapalı devre güvenlik kameralarının kayıtlarında, bir güvenlik görevlisinin paketlenmiş haldeki tabloyu çöp yığınına attığı görülüyor.

Gazete, polise dayandırdığı haberinde, temizlikçilerin tablonun da içinde bulunduğu çöp yığınını otelin çöplüğüne götürdüğünü bildirdi.

İddialar üzerine polis, Hong Kong'un kuzeybatısındaki çöplükte arama başlattı.

Ancak polis, Çinli ressam Cui Ruzhou'ya ait "Snow Mountain" (Karlı Dağ) isimli tablonun çalınmış olabileceği ihtimalini de göz ardı etmiyor.

"Sorumluluk, müzayede şirketinin"

Grand Hyatt Oteli ise iddialar sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, tabloyla ilgili sorumluluğun Poly adlı müzayede şirketinde olduğu ve "kayıp eserin bulunması için müzayede şirketi ve polise her türlü yardımın yapıldığı" belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI