radyobir
radyobir

Hong Kong'da sokaklar hareketlendi

Hong Kong'un yönetiminin İngiltere'den Çin'e devredilişinin 22 yılında Hong Kong'da yüzbinlerce kişi protesto gösterileri için yeniden sokaklara çıktı.

01 Temmuz 2019 11:50 | Kategori: Dünya

Polis sokaklardaki çok sayıda protestocuya biber gazı ve coplarla müdahale ediyor.

Hükümet Sözcüsü çıkan olaylarda şu ana kadar 25 polis ve göstericinin yaralandığını açıkladı.

Bazı yolları trafiğe kapatan göstericilerin bugün akşam saatlerine yönelik olarak da yine büyük bir yürüyüş hazırlığında oldukları belirtiliyor.

Göstericilerin bazı noktalarda Çin bayraklarını indirerek onun yerine Hong Kong bayrağının siyah versiyonunu astıkları ifade ediliyor.

Devir teslimin yıldönümü törenleri her yıl ufak çaplı protestolara sahen oluyordu. Ancak bu sene bir süre önce Hng Kong yönetiminin suçlu ve şüphelilerin Çin’e iadesini kolaylaştıracak bir yasayı meclise getirmesi ülkede tansiyonu yükseltmiş ve gösterilere neden olmuştu.



Bu sene devir teslimin yıldönümü gösterileri de yine aynı yasa tasarısına yönelik tepkilerin de odağı haline gelmiş durumda.

Hong Kong yönetimi günlerce süren ve milyonlarca insanın katıldığı protesto gösterileri nedeniyle söz konusu yasa tasarısının görüşmelerini önümüzdeki yıla erteledi.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI