radyobir
radyobir

IŞİD'in Avrupa eylemleri organizatörü İstanbul'da yakalandı

İnterpol tarafından üç yıldır aranan IŞİD'in Avrupa'daki eylemlerinin organizatörü olan Belçika vatandaşı Mehdi A. eylem planı için geldiği İstanbul'da yakalandı.

15 Ağustos 2017 11:48 | Kategori: Terör

İnterpol'ün üç yıldır aradığı IŞİD'in Avrupa'daki eylemlerinin organizatörü Mehdi A. İstanbul'da yakalandı.

Akşam'ın haberine göre İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılında eşi ve bir çocuğuyla Suriye'ye giderek IŞİD'e katılan Belçika vatandaşı Mehdi A.'nın sansasyonel bir eylem için İstanbul'a geldiğini belirledi. Eşi ve çocuğunu Belçika'ya gönderen Mehdi A.'nın İstanbul'da kalması polisi alarma geçirdi. Mehdi A.'yı olası bir eylem öncesi yakalamak isteyen polis, kaldığı tüm otellerin bulunduğu sokaklardan adım adım takip etti. Binlerce saatlik kamera görüntülerinin ardından Fatih'e kadar takip edildi.

Dikkatli davranan Mehdi A.'nın yakalanmamak için hiçbir IŞİD hücresiyle iletişime geçmeyerek, Arap kökenli, legal işlerle uğraşan kişilerle tanışarak onların bulunduğu Fatih'teki bir evde kaldığının belirlendi. Yerinin belirlenmesinden sonra Mehdi A. yakalandı.

Mehdi A.'nın, IŞİD'in Fransızca konuşan militanlarından sorumlu olarak görev yaptığı öğrenildi. 2014 yılından beri Belçika ve İnterpol tarafından aranan Mehdi A.'nın, Avrupa'da IŞİD'in düzenlediği kanlı eylemlerle bağlantılı olduğu belirlendi.

Mehdi A.'nın adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Belçika'ya iade edileceği öğrenildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI