radyobir
radyobir

Kolombiya'da "Alacran" lakaplı çete lideri yakalandı

Kolombiya'da Cali kartelinin eski üyesi ve "Los Magicos" çetesinin lideri olarak bilinen "Alacran" lakaplı Henry Loaiza Ceballos güvenlik güçlerinin operasyonuyla gözaltına alındı.

12 Ekim 2023 07:58 | Kategori: Latin Amerika

Polisin "Catarsis 3" ismini verdiği operasyonun Cundinamarca ve Valle del Cauca yönetim bölgelerinde eş zamanlı gerçekleştirildiği bildirildi.

Baskında organize suç çetesi lideri Alacran ile en yakın iki adamının da gözaltına alındığı belirtildi.

Alacran gasp, cinayet, işkence ve uyuşturucu kaçakçılığı ile suç örgütü kurmakla suçlanıyor.

Oldukça karanlık bir sicile sahip Alacran'ın ülkede şiddettin yoğun olduğu 1986-1994 yılları arasında 300 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

Bir zamanlar Cali kartelinin en güçlü üyelerinden biri olarak kabul edilen Alacran'ın 1995'te Trujillo kasabasına düzenlenen saldırıda 43 kişinin öldürülmesi olayına da karıştığı ileri sürülmüştü.

Polis operasyonuyla 1995'te yakalanan Alacran, 22 yıl hapis yattıktan sonra 2017'de hakim kararıyla özgürlüğüne kavuşmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI