radyobir
radyobir

İsrail füze attı Suriye karşılık verdi!..

İsrail-Suriye sınırında yer alan Golan Tepeleri'nde sirenlerin aktive edildiği ve patlama sesleri geldiği belirtildi.

10 Mayıs 2018 07:38 | Güncelleme :10 Mayıs 2018 07:48 | Kategori: Dünya

İsraillilerin sığınaklara girmeleri yönünde uyarıldığı belirtilirken, sosyal medya kullanıcıları İsrail tanklarının Suriye mevzilerini vurduğu ve Suriye toplarının ise İsrail hedeflerini bombaladığını ifade etti.

Yükselen gerilim üzerine İsrail Savunma Kuvvetleri bölgeye araç, cephane ve asker sevketmeye başladı.

İSRAİL ORDUSU: İRAN'IN KUDÜS GÜÇLERİ, GOLAN'DAKİ MEVZİLERİMİZE 20'YE YAKIN FÜZE FIRLATTI

​İsrail Ordu radyosu ise Suriye'deki 'İran yanlısı milislerin' Golan'daki İsrail hedeflerine füze fırlattığı açıklamasında bulundu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye'den İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki üslere doğru yirmi kadar roket attığı ileri sürüldü

Konuya ilişkin açıklamada, "İran Kudüs güçleri tarafından Golan Tepeleri'ndeki cephelere yönelik gece yarısı 20'ye yakın füze fırlatıldı. Birden çok üs hedef alındı" iddiasında bulunuldu.

​'Atılan tüm roketlerin İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada etkisiz hale getirildiği' savunulan açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, "İsrail ordusu bunu vahim bir olay olarak görmektedir ve çeşitli senaryolara hazırlıklı olmaya devam etmektedir" ifadesine yer verildi.

'SURİYE HAVA SAVUNMASI, ŞAM'DA İSRAİL'İN FÜZELERİNE KARŞILIK VERDİ'

Suriye medyası ise, İsrail'in Şam'a fırlattığı füzelere Suriye hava savunmasının karşılık verdiğini duyurdu. İsrail'in, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar bölgelerine tank atışları ve hava akınları düzenlediği belirtildi.

Suriye'nin Kuneytra ilindeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İsrail güçleri işgal altında tuttuğu Golan'dan Suriye'nin güneyinde yer alan Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar kentine tank atışları düzenledi. Suriye ordusunun çoklu roketatarlar ile karşılık vermesinin ardından İsrail savaş uçakları Baas kentinin çevresindeki bölgelere ve Kuneytra ilinin kuzey kırsalındaki Tel Ahmar bölgesine saldırlar düzenledi.

​İsrail ordu yetkileri Suriye'ye düzenledikleri belirtilen saldırlarla ilgili açıklama yapmadı.

'1973'TEN BU YANA EN BÜYÜK GERGİNLİK'

Golan Tepeleri'nde gerçekleşen çatışmaların ardından, İsrail'in Şam'a yönelik füze saldırıları saatler boyunca devam etti. Gerginliğin, İsrail ile Suriye arasında 1973 Arap-İsrail Savaşı'ndan bu yana meydana gelen en büyük askeri gerginlik olduğu belirtiliyor.

'HUMUS'UN GÜNEY BÖLGELERİ AĞIR ATEŞ ALTINDA'

Suriye merkezli haberlere göre, İsrail'in füze saldırılarında Suriye'ye ait bir radar mevkii imha edildi. Öte yandan, çok sayıda İsrail füzesinin Suriye'ye ait birden çok askeri alana ve mühimmat deposuna isabet ettiği belirtildi. Suriye devlet medyası, Humus'un güney bölgelerinin ağır ateş altında olduğunu duyurdu.

Suriye hava savunmasının ise İsrail'in fırlattığı onlarca füzeyi imha ettiği bildirildi.

İsrail'in Suriye ile sınır bölgesinde yaşayan sakinlerine barınaklara girmeleri çağrısında bulunulurken, Suriye'den fırlatılan füzelerin bir kısmının Demir Kubbe savunma sistemi tarafından karşılandığı bildirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI