radyobir
radyobir

İsrail Gazze'ye bomba yağdırıyor!..

İsrail'e ait bir keşif uçağının, Gazze'nin güneyindeki ez-Zeytune Mahallesi'ne hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

04 Temmuz 2014 09:03 | Güncelleme :04 Temmuz 2014 10:00 | Kategori: Ortadoğu

İsrail'e ait bir keşif uçağı, Gazze'nin güneyindeki Zeytune Mahallesi'ne hava saldırısı düzenledi. Uçaktan atılan füze, mahalledeki boş bir araziye düştü.
Tıbbi kaynaklar, saldırı sonucunda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.
İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından dün akşam yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki Sderot kentine 4 roket atıldığı ileri sürülmüştü.
İsrail'in güneyindeki Eşkol'e düştüğü iddia edilen 2 roketten saçılan şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu bir askerin hafif yaralandığı belirtilmiş, roketlerden ikisinin ise boş alana düştüğü kaydedilmişti.

İki seçeneğe hazırlanıyoruz

Bu arada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi konusunda iki seçenek için hazırlandıklarını belirtti. 
Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun ABD'nin bağımsızlık günü nedeniyle katıldığı törendeki açıklamalarına yer verdi.
Gendelman, Netanyahu'nun, "İki seçeneğe hazırlanıyoruz. Birincisi güneyden ülkemize ateş açılması durursa bizim operasyonlarımız da durur. İkincisi, güneye ateş açılmaya devam edilir. O zaman sahadaki güçlerimiz kuvvetli bir şekilde karşılık verir. Vatandaşlarımızın güvenliği her şeyden önemli" dediğini aktardı.
Sözcü Gendelman, İsrailli 3 gencin ölü olarak bulunmasının ardından bir Filistinli gencin Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılarak öldürülmesi konusuna da değinerek, cinayeti kınayan Netanyahu’nun, emniyet güçlerinin konuya ilişkin soruşturmayı sürdürdüğünü ve sorumluları yargı önüne çıkaracaklarını söylediğini belirtti.
Gendelman, Netanyahu'nun ayrıca 3 İsrailli gencin öldürülmesinden sorumlu olanların yakalanacağını dile getirdiğini kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI