radyobir
radyobir

İstifalar ardarda geliyor

ABD Eğitim Bakanı Betsy DeVos da Trump yönetiminden istifa eden üst düzey isimler arasına katıldı. DeVos, gün içinde istifasını açıklayan ikinci bakan oldu.​

08 Ocak 2021 09:58 | Kategori: Dünya

ABD Kongresi Polis Müdürü Steven Sund

Yazdığı istifa mektubunda, Betsy DeVos, Kongre'ye ölçüsüz bir saldırı yapıldığını belirtti. 8 Ocak itibarıyla geçerli olan istifasını sunduğu ve Donald Trump'a hitaben yazdığı mektupta DeVos, "Sizin söylemlerinizin yaşanan olaylara yaptığı etki konusunda yanılgıya yer yok ve bu da benim için bir dönüm noktası oldu" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan henüz DeVos'un istifasının kabul edilip edilmediği konusunda sorulan sorulara bir yanıt gelmedi.

Ulusal Güvenlik Konseyi'nden İstifalar Sürüyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nden dört kıdemli danışmanın daha istifa ettiği bildirildi. Reuters haber ajansının yönetimden iki kaynağa dayandırılan habere göre, istifalar Çarşamba günü yaşanan Kongre baskınını izledi.

İstifa eden Trump danışmanları, Afrika işlerinden sorumlu yetkili Erin Walsh, savunma politikalarından sorumlu yetkili Mark Vandroff, kitle imha silahlarından sorumlu yetkili Anthony Rugierro ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika işlerinden sorumlu yetkili Rob Greenway olarak sıralandı.

"Kongre Polisi Müdürü İstifa Kararı Aldı"

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, ABD Kongresi Polis Müdürü Steven Sund 16 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere istifa etme kararı aldı.

Sund, Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin dün bir süreliğine işgal ettiği Kongre'de yaşanan şiddet olaylarının ardından eleştirilerin hedefindeydi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de Sund'un istifa etmesi çağrısında bulunmuştu.

Steven Sund, polisin ifade özgürlüğü bağlamında bir gösteri için hazırlık planlamalarını yaptığını ve şiddet içeren saldırılara girişilmesini beklemediğini, güvenlik birimlerindeki 30 yıllık görevi süresince böyle bir durumla karşılaşmadığını söylemişti.

Amerikan haber ajansı The Associated Press, Sund'un istifa kararının, konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirttiği bir kişi tarafından doğrulandığını bildirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI