radyobir
radyobir

Kaspersky Lab: 'Hacker'ın ülkesini tespit mümkün değil

Rus anti virüs yazılım firması Kaspersky Lab'in bir uzmanı, "bir 'hacker'ın ülkesini tespit etmek hemen hemen imkansız" dedi.

13 Nisan 2015 11:36 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

CNN'in, "Rus 'hacker'lar Beyaz Saray bilgisayarlarına sızdı" haberini yorumlayan Kaspersky Lab.'in kötü amaçlı yazılımlar uzmanı Alex Gostev RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, "bu 'hacker'ların Rusya'dan olduğu iddiası, sadece bir varsayıma dayalı olabilir. Çünkü hacker ancak dolaylı olarak bıraktığı izlerden tahmin edilebilir. Doğrudan bir iz bırakmaz. Bu dolaylı izler de kötü amaçlı kodlarda varolan krilik (Kiril alfabesi) sözcükler olabilir; veya ancak Rusça konuşan birinin yapabileceği tipik hatalar olabilir" dedi.

Gostev, "bu tür izler bulunsa bile bunlar yine de, 'hacker'ın Rusya'dan olduğu şeklinde bir sonuca varmak için yeterli değil" dedi.
Rus uzman, 'hacker'ların geriye doğru izini sürmenin yıllardır uluslararası bir sorun olduğunu, bu sorunun da ancak, ülkelerin güvenlik birimleri ile, hacker saldırısının çeşitli ülkelerdeki kurbanları arasında yapılabilecek etkin bir işbirliğiyle çözümlenebileceğini kaydetti.

Gostev, "bu durumda bile 'hacker'ın izini sürmeyi başarma şansı çok düşük" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI