radyobir
radyobir

Koronanın kalp üzerinde ciddi etkileri olabilir

Rusya Sağlık Bakanlığı Uzmanı Kardiyolog Sergey Boytsov, koronavirüsün ağır hastalarda kalp üzerinde ciddi sonuçlar yaratabileceğine, kritik süreç bittikten sonra ne gibi rahatsızklıklar oluşacağının tam olarak bilinmediğine dikkat çekti.

22 Nisan 2020 05:25 | Güncelleme :22 Nisan 2020 10:16 | Kategori: Sağlık

Rusya Sağlık Bakanlığı Uzmanı Kardiyolog Sergey Boytsov, ağır Kovid-19 hastalarında kalp kasının sıklıkla etkilendiğini söyledi.

Sergey Boytsov, Kovid-19 pandemisi bittikten sonra, yeni enfeksiyonun vücut üzerindeki etkilerinin ne olacağı ve sürecin nasıl ilerleyeceğinin bilinmediğini belirtti.

Sergey Boytsov, stopcoronavirus.ru portalına verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"Kritik dönem sona erdikten sonra bu sürecin gelecekte nasıl ilerleyeceğini bilmiyoruz: Fibroz gelişecek mi, kalbin pompa fonksiyonunu etkileyecek mi, aritmiyi tetikleyecek mi?”

Boytsov, pandemi bittikten sonra doktorların yeni enfeksiyonun vücut üzerindeki etkisinin özelliklerini incelemek için bu tür hastaları gözlemlemeye devam etmeyi planladıklarını kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI