radyobir
radyobir

Mars'ı bu kadar yakından görmediniz!..

NASA'nın Mars'taki uzay aracı Curiosity, dün gezegenin yüzeyinde çıktığı gezintiden bugüne kadarki en detaylı jeolojik katman görüntülerini Dünya'ya gönderdi.

11 Eylül 2016 06:30 | Kategori: Bilim ve Teknoloji



ABD Havacılık ve Uzay dairesinin (NASA) 2012'den bu yana Mars'ta bulunan aracı Curiosity (Merak) bugüne kadarki en detaylı Mars fotoğraflarını merkeze gönderdi.



Bu yakın plan fotoğrafta Mars'taki kayaç yapısı ve milyonlarca yıl içerisinde oluşmuş jeolojik katmanlar net olarak görülebiliyor.



Curiosity'nin bu karesi hem eğimli tepeciklerin hem de kaya tabakalarının bulunduğu ve 'Murray Tepeleri' olarak bilinen bölgeden.



Bu fotoğraftaysa, ufukta Gale kraterinin çeperi görünüyor.



Curiosity'nin yakın plandan çektiği bu fotoğrafta, jeolojik katmanlar net olarak görülebiliyor.



Bu kayaç yapısıysa, kumtaşından. Bilim insanları bu yapıları 'Çapraz katmanlaşma' olarak tanımlıyor.



NASA'nın yanı sıra Avrupa Uzay Ajansı'nın da (ESA) Mars görevi sürüyor. ESA'nın Mars Express uydusu, gezegeni kuşbakışı görüntüleyerek, geçmişte Mars'ta yaşam olup olmadığını araştırıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI