radyobir
radyobir

Obama'nın seçim ekibi İstanbul'a geliyor

Twitter'ın Asya Direktörü Peter Greenberger, Barack Obama'nın 2012 Başkanlık seçimlerinde Dijital Kampanya Direktörü Teddy Goff ve kampanyanın Ulusal Saha Direktörü Jeremy Bird, Bill Clinton'un Batı Eyaletleri Kampanya Sorumlusu-Obama'nın Denver -Colorado anketörü Rick Ridder,uluslararası Ödüllü Anketör Joannie Braden İstanbul'da düzenlenen bir konferansa katılacak.

09 Şubat 2015 12:52 | Kategori: Dış Politika

Element Strateji Yönetimi ve Danışmanlık’ın kurucusu ve Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği’nin en genç yönetim kurulu üyesi Dr. Gülfem Saydan Sanver’in öncülüğünde 6 Mart’ta gerçekleşecek "Hedef Kitle” adlı etkinliğin ana başlıkları şunlar:

Seçim kampanyalarında kullanılan iletişim yöntemlerinin incelikleri, hedef kitleyi bulma; doğru mesajları üretme ve hedef kitleye doğru kanaldan ulaşma...

Yani  ülke için kader seçimi diye nitelendirilen 7 hazirana dönük başarı tüyoları. Çünkü:
2012 Başkanlık Seçimlerinde Obama’nın Dijital Kampanya Direktörlüğü’nü üstlenen ve Time dergisi tarafından "Dünyayı değiştiren 30 yaşın altındaki 30 kişi” arasında gösterilen Teddy Goff, izlediği dijital strateji ile kampanya için kazandırdığı 690 milyon doların üzerinde bağış ve bir milyondan fazla kayıtlı seçmenin yanı sıra Facebook’ta 45 milyon, Twitter’da da 33 milyon takipçi topladı.

Ve Amerikan Başkanlık Seçimleri tarihinde rekor olarak tanımlanan bu kazanımlar Obama’nın ikinci dönem başkanlığa seçilmesinde önemli rol oynadı.

2012 seçimlerinde Obama’nın Ulusal Saha Direktörü olarak görev yapan Jeremy Bird  ise 2,2 milyon gönüllüyle ABD seçim tarihindeki en büyük gönüllü organizasyonunu kurdu ve yönetti. Obama başkanlığının ilk döneminde de kritik görevler üstlenen Bird, 2009-2011 yılları arasında Obama Yönetimi’nin yürüttüğü Wall Street Reformu ve SosyalSağlık Reformu kampanyalarında etkin olarak görev aldı.

Açıkçası dememiz o ki; bizim siyasilerin bu konferansı dikkatle izlemesinde yarar var. Özellikle de başkanlık ve baraj tartışmalarıyla kendi tabanlarını hareketlendiren AKP ve HDP karşısında henüz kitleleri heyecanlandıracak bir proje ya da söylem üretemeyen CHP’nin...

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI