radyobir
radyobir

Ölü sayısı Asya'yı geçti

Avrupa'da Corona virüsü kaynaklı ölüm sayısı 3 bin 400'ü aşarak Asya'yı geçti. Almanya'da bulunan CureVac şirketinden yapılan açıklamadaysa Corona virüsü aşısının sonbahar aylarında piyasaya sürebileceği belirtildi

19 Mart 2020 08:51 | Kategori: Sağlık

01:24 Avrupa Merkez Bankası'ndan 750 Milyar Euro'luk Corona Paketi

Avrupa Merkez Bankası Corona virüsü salgınından kaynaklanan ekonomik yavaşlamayla mücadele amacıyla 750 milyar euro'luk tahvil alım paketi açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada "Olağanüstü dönemler olağanüstü adım gerektirir. Yetkimiz dahilinde tüm araçları kullanmaya kararlıyız." diye yazdı.

00.14 Sırbistan'da Sokağa Çıkma Yasağı

Geçtiğimiz Pazar günü acil durum ilan eden Sırbistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ulusa sesleniş konuşmasında 60 yaş üstü kişilerinse evden hiç çıkmamaları çağrısında bulundu.

Sokağa çıkma yasağı akşam saat 8'den sabah saat 5'e kadar yürürlükte olacak. Sırbistan lideri "Bu sorunu ancak ciddi önlemlerle aşabiliriz. Kanseri aspirinle tedavi edemezsiniz." ifadelerini kullandı. Sırbistan Cumhurbaşkanı ülke sınırlarının, hastanelerin ve göçmen merkezlerinin askerler tarafından korunacağını belirtti. Ülkede 26 Nisan'da yapılması planlanan genel ve yerel seçimler de ertelenecek.

23:31 Acil Durum İlan Eden Portekiz Cumhurbaşkanı: 'Bu Gerçek Bir Savaş'

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında Portekiz de acil durum ilan eden ülkeler arasına girdi. Portekiz Cumhurbaşkanı acil durum uygulamasının 15 gün yürürlükte olacağını söyledi.

Karar hükümete bazı haklara sınırlama getirme, bütçe ve mali kaynaklara daha rahat erişim sağlama imkanı veriyor. Portekiz Cumhurbaşkanı Rebelo de Sousa, Corona salgınını hem yaşam tarzını hem de ekonomiyi olumsuz etkileyecek "gerçek bir savaş" olarak niteledi.

Uzun yıllar diktatörlükle yönetilen 1974 yılında demokrasinin yeniden tesis edildiği Portekiz'in Başbakanı Antonio Costa ise basın toplantısı sırasında "Demokrasi askıya alınmayacak" dedi.

Portekiz'de toplam Corona vaka sayısı 642, can kaybı ise 2.

22:36 Merkel: 'Corona Virüsü 2.Dünya Savaşı'ndan Bu Yana En Büyük Sınama'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, göreve geldiği 2005 yılından bu yana ilk kez yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Corona virüsünü 2.Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük sınama olarak tanımladı. Merkel, "Virüse karşı mücadele tarihi bir görev; sadece birlikte bunun üstesinden gelebiliriz" dedi.


Virüs nedeniyle milyonlarca kişinin yakınlarından uzak kaldığını, iş yerine gidemediğini, çocukların okula ve kreşe gidemediğini, tiyatro ve sinemaların kapandığı belirten Merkel, Corona virüsünün ülkedeki yaşamı değiştirdiğini söyledi.

Halkı dayanışma göstermeye ve alınan önlemlere uymaya çağıran Merkel, aşı bulunana dek vakit kazanmanın önemine vurgu yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI