radyobir
radyobir

Hastaneler acil servisler hariç tüm bölümlerini kapatıyor

Bölgede hastanelerin kritik öneme sahip yakıt rezervlerinin azalması nedeniyle acil servisler dışında tüm bölümler kapatılıyor,

25 Ekim 2023 10:19 | Kategori: Ortadoğu

"Hastanedeki diğer bölümlerin çoğu, harcadıkları yakıt miktarını en aza indirmek istedikleri için kapatıldı.

"Sadece hayat kurtarma görevlerine odaklanıyorlar, böylece böbrek diyalizi gibi hayati tedavilere ihtiyaç duyan insanlar hala bunlardan yararlanabiliyor.

"Durum felaket" dedi.

Gazze Şeridinin Mısır sınırında BBC'ye konuşan Norveç Yardım Komitesi'nden Mads Gilbert, meslektaşlarının orada olup bitenlere dair "korkunç bir sahne" tarif ettiklerini söyledi.

"5 bin ila 15 bin sivilin sığındığı, cerrahi bakıma ihtiyaç duyan hastalarla dolup taşan ve birdenbire ışıkların söndüğü bir hastane hayal edin. Bunun ne kadar zor olduğunu tahmin edebileceğinizi düşünüyorum" dedi.

İsrail'in bombalamaları nedeniyle çok sayıda kişinin ciddi şekilde yaralandığını ve durumun stresinin hamile kadınların erken doğum yapmasına neden olduğunu söyledi.

Gilbert, temiz suya ve yiyeceğe sınırlı erişim olduğu için büyük salgınların da kapıda olduğunu belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI