radyobir
radyobir

Orman pazarlık masasına oturuyor!..

Brezilya dönüşünde Portekiz'e uğrayacak olan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yıldız futbolcu için pazarlık masasına oturacak.

05 Ekim 2017 13:15 | Kategori:

İki sezondur takımda kiralık olarak forma giyen Talisca'nın bonservisini alabilmek ilk hedef. Başkan, bunun için Brezilya dönüşünde Lizbon'a gidecek ve burada Benfica'lı yetkililer ile bir araya gelerek, Talisca'nın bonservisiyle ilgili pazarlık masasına oturacak. Yapılan ilk anlaşma gereği Beşiktaş, 31 Mayıs 2018 tarihine kadar 21 milyon euro bonservis bedelini ödemek kaydıyla Talisca'nın tüm haklarını alma hakkını elinde bulunduruyor.

Ancak bununla birlikte anlaşmada; "31 Mayıs 2018 tarihine kadar herhangi bir takım 25 milyon euro ödemeyi taahhüt ederse, Benfica'nın bu rakamı kabul etme hakkı doğar. Benfica aldığı teklifi Beşiktaş'a iletir ve 7 iş günü süre verir. Beşiktaş bu süreçte 21 milyon euro'yu öderse Brezilyalı oyuncu Anderson Talisca'nın haklarını alma hakkı doğar" maddesi de bulunuyor. Başkan Orman, İngiliz ve İspanyol ekiplerinin radarında olan Talisca için yeni bir sözleşme hazırladı.

Orman, Benfica'ya Talisca için 18 milyon euro'luk bir teklif sunacak. Ancak bu rakamın tamamının nakit olmadığı ve içinde bonusları da içerdiği öğrenildi. Tarafların bu sözleşme konusunda 'el sıkışması' durumunda, Talisca'nın vergilerinden doğan 1 milyon 285 bin 810 euro, Beşiktaş kulübü tarafından Benfica'ya ödenenecek. Ayrıca Brezilyalı oyuncunun iki yıllık 2 milyon 751 bin 620 euro'luk vergi maliyeti de Beşiktaş tarafından karşılanacak.

Orman yönetimindeki siyah-beyazlıların, bonservisini alma kararı almadan önce Talisca ile özel bir görüşme yaptığı öğrenildi. Görüşmede Brezilyalı yıldız, "Ben gitmek istemiyorum. Beşiktaş'ta mutluyum, burası benim adeta yeniden doğduğum kulüp oldu. Taraftarlarımız da bana büyük ilgi gösteriyor. Kendimi büyük bir yıldız gibi hissediyorum ve kalmak istiyorum" dedi. Talisca'nın bu sözleri üzerine de yönetim bonservisi için düğmeye bastı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI