Pakistan, Taleban'a destek verdiği iddialarını reddetti
Pakistan, Afganistan'ın Pencşir vilayetindeki çatışmalarda Taliban'a destek verdiğine yönelik iddiaları reddederek, bunları "asılsız" olarak nitelendirdi.
Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hint medyasının yalan haberlerinin bir kısmının ifşa edildiği" vurgulandı, bu iddiaların Pakistan’ı kötüleme ve uluslararası toplumu yanıltmaya yönelik umutsuz girişimin bir parçası olduğu belirtildi.
Açıklamada, Pakistan’ın barışçıl, istikrarlı, egemen ve müreffeh Afganistan’a bağlılığı yinelenerek, İslamabad’ın Pencşir vilayetindeki çatışmalarda Taliban’a destek verdiğine yönelik iddialar reddedildi ve "asılsız” olarak nitelendirildi.
Taliban, 6 Eylül'de Pencşir vilayetinde Ulusal Direniş Cephesi lideri Ahmet Mesud güçleriyle çatışmaların sona erdiğini, bölgede tam kontrolü sağladıklarını duyurmuştu.
Uluslararası basında çıkan bazı haberlerde Pakistan’ın Taliban’a Pencşir'de destek verdiği iddia edilmişti.
Bazı Hint medya organlarının, "Pakistan’ın Taliban’a desteği" şeklinde paylaştığı görüntülerin bilgisayar oyunlarına ait olduğu ortaya çıkmıştı.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Pakistan'da otobüs petrol tankeriyle çarpıştı, 20 kişi öldü
- Taliban verdiği sözleri tuttu mu?
- FBI'dan Trump destekçilerinin tehditlerine tepki
- Pakistan'ın Taleban'dan umutları hayal mi oldu?
- Biden'a destek son iki ayda arttı
- Trump soruşturmada ifade vermeyi reddetti
- İran, Bolton'a yönelik suikast suçlamalarını reddetti
- Almanya'dan açlıkla mücadeleye 880 milyon euro destek
- Arık'ta Sadr destekçilerinin protestoları büyüyor
- İmran Han destekçileri, Pencap'taki seçim zaferini kutladı