radyobir
radyobir

Paris saldırısının zanlısı yakalandı

Paris'te altı askerin yaralanmasına neden olan araçlı saldırının zanlısı yakalandı. Fransa emniyeti olayla ilgili terör soruşturması başlattı.

10 Ağustos 2017 08:11 | Kategori: Dünya

Fransa'nın başkenti Paris'te bu sabah kullandığı aracı bir grup askerin üzerine sürdüğünden şüphe edilen kişinin yakalandığı bildirildi. Fransız emniyet ekipleri tarafından yapılan açıklamada zanlının Paris'i kuzeye bağlayan otobanda Calais kentine doğru giderken gözaltına alındığı belirtildi.

Zanlının gözaltına alınmadan önce polisin açtığı ateş sonucu yaralandığını bildirildi.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe de yakalanan zanlının Paris'te askerlerin üzerine araç süren kişi olduğunu söyledi. Parlamentoda olaya ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Philippe, "Paris - Boulogne-sur-Mer arasındaki otobanda yakalanan şüpheli saldırıda kullanılan otomobilin sürücüsü" diye konuştu.

Zanlının olayda kullanılan BMW markalı araçla seyir halinde olduğu belirtildi. Fransız emniyet yetkilileri zanlının silahsız olduğunu kaydetti. Şüphelinin 1980 doğumlu olduğu bildirildi.

Terör soruşturması

Paris Başsavcılığı da soruşturmayı terörle mücadele birimlerinin devraldığı duyurdu. Soruşturmanın "terörizm motifli cinayet girişimi" suçlaması ile yürütüldüğü kaydedildi.
Yetkililer, failin aracı "kasten" askerlerin üzerine sürdüğünden yola çıkıyor.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, olayı "korkakça" bir saldırı diyerek kınadı. Aracın askerlere çarparken "çok hızlı" olduğunu belirten Bakan, şüphelinin aracını kasıtlı olarak askerlerin üzerine sürdüğüne dair hiçbir şüphenin olamayacağını söyledi. Parly, soruşturmanın zanlının amacını açıklığa kavuşturacağını kaydetti.

Paris'in Levallois-Perret semtinde bir grup askerin üzerine araç süren ve altı askerin yaralanmasına neden olan kişi olay yerinden kaçmayı başarmıştı.
Fransa Savunma Bakanı  Florence Parly, askerlerin altısının da ağır yaralı olduğunu ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Levallois-Perret Belediye Başkanı Patrick Balkany, Fransız BFMTV televizyonuna yaptığı açıklamada olayın Paris'in kuzeybatısındaki kışlanın önünde gerçekleştiğini belirtti. Balkany aracın, kışladan çıkan askerlerin üzerine "çok hızlı" sürüldüğünü ve "kasıtlı" olduğunu söyledi. 

Fransa'da güvenlik güçlerini hedaf alan saldırılar

Yaralanan askerlerin, Ocak 2015'te mizah dergisi Charlie Hebdo ve koşer süpermarkete düzenlenen saldırılar sonrası terörle mücadele kapsamında başlatılan nöbet misyonuna bağlı oldukları belirtildi.

Fransa'daki terörle mücadele operasyonları kapsamında görevli askerler ülke içinde özellikle sinagog, havalimanı, tren istasyonları, müze ve turistlerin yoğun olduğu bölgelerde nöbet tutuyor.

Fransa'da güvenlik güçleri çok sayıda kez saldırıların hedefinde yer aldı.

Son olarak cumartesi akşamı elinde bıçak olan bir kişinin Eyfel Kulesi önünde bağırmaya başladığı ve polisin uyarısı üzerine karşı koymadan teslim olduğu bildirilmişti. Söz konusu kişinin uzun yıllardır psikolojik sorunları olduğu ve psikyatri kliniğine gönderildiği açıklanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI