radyobir
radyobir

Pire ve kenelere karşı önlem zamanı!

Baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte artan ve hayvan dostlarımız için sıkıntı yaratan problemlerin başında pire ve kene gibi dış parazitler geliyor. Vektör kaynaklı hastalıklar uluslararası düzeyde artış göstermekle birlikte hem kedi ve köpekleri hem de insan hayatını olumsuz yönde etkileyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Veteriner hekimlerin değerlendirmelerine göre; yedi temel vektör kaynaklı hastalık, dünya çapında etkisini gösteriyor.

24 Mayıs 2018 11:32 | Kategori: Sağlık

Parazitler kan emerek beslenmeleri nedeniyle taşıdıkları bakteri ve virüs kaynaklı hastalıkları insanlara ve kedi – köpeklere bulaştırabiliyor. Alerjik hastalıklar, egzama gibi deri hastalıklarının yanı sıra leishmaniosis (halk dilinde şark çıbanı), toksokariyazı gibi bulaşıcı hastalıklar da pireler yoluyla insanlara bulaşabilen ciddi hastalıklar arasında öne çıkıyor. Bu hastalıklar dünya çapında veteriner hekimler ve halk sağlığı profesyonelleri tarafından iyi bilinmekle birlikte birçoğunun tedavi süreci uzun ve zorlu olabiliyor. 

Parazit mücadelesinde repellent ve parazit öldürücü aktivitenin bir arada olması gerekiyor Vektör kaynaklı hastalıkların bulaşmasının başarılı bir şekilde önlenmesi için iki koşulun sağlanması gerekiyor. Bunlardan ilki ilacın hastalığın minimum bulaşma süresinden daha hızlı ve güvenli bir öldürme etkisi göstermesi, ikincisi ise koruyucu uygulamaların devam ettirilmesi. Yoğunlaşan günlük hayat temposu ile hayvan sahipleri için gün içerisinde dış parazit tedavisinin uzun süreli takibi zorlaşabiliyor. Bu nedenle tek bir uygulamayla uzun süreli koruma sağlayan kene ve pire tasmaları, pireleredeki kontakt ve kenelerdeki repellent etkisi sayesinde hayvan sahipleri için uzun süreli dış parazit mücadelesinde en uygun çözümü oluşturuyor. Dolayısıyla bahar aylarında veteriner hekimlere danışarak, uzun süre etkili bir önlem alınması büyük önem taşıyor.

Bayer Hakkında Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2017 yılı itibarıyla 99.800 çalışana ve 35,0 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,4 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,5 milyar Avro düzeyindedir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI