radyobir
radyobir

Şampiyonalar Ligi'nde zafer Real Madrid'in

Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'u 1-0 yenen Real Madrid kupanın sahibi oldu.

29 Mayıs 2022 05:53 | Kategori: SPOR

İspanyol takımının golünü 59'uncu dakikada Vinicius Junior kaydetti. Real Madrid'in kalecisi Courtois maçta önemli kurtarışlara imza attı.

İspanyol temsilcisi Real Madrid bu skorla birlikte kulüp tarihinin 14'üncü Şampiyonlar Ligi zaferini elde etti. Teknik Direktör Carlo Ancelotti de kariyerindeki 4. Şampiyonlar Ligi kupasını kazanarak tarihe geçti.

'Taraftarımız mutlu, biz de mutluyuz'

Maç sonunda BT Sport kanalına konuşan Ancelotti, "İnanmak güç. Fantastik bir sezondu. Gerçekten iyi iş çıkardık. Zor bir oyundu. Maçın sonunda kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Zaferden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden İtalyan teknik direktör şunları söyledi:

"Rekortmen birisiyim. Geçen yıl buraya gelme şansım vardı ve bu yıl da harika bir sezon geçirdik. Harika bir kulüp, iyi bir kadromuz var. Taraftarlarımız da bize bu maçta da çok yardım etti. Onlar mutlu, biz de mutluyuz."



Madrid temsilcisinde Vinicius Junior 59'uncu dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti.

Bu galibiyet, Real Madrid'in turnuvada İngiliz takımlarına karşı elde ettiği üçüncü zafer oldu. Son 16'da Paris Saint Germain'i deviren İspanyollar çeyrek finalde Chelsea; yarı finalde de Manchester City'i eleyerek finalde Liverpool'un rakibi oldu.

Real Madrid'in kalecisi Thibaut Courtois da BT Sport'a verdiği röportajda, "Dünkü basın toplantısında, Madrid oynadığı finalleri kazanır dedim. Tarihin iyi tarafındaydım" dedi.

Takımıyla gurur duyduğunu söyleyen Belçikalı file bekçisi, "Harika bir maç çıkardık. Bir şans elde ettik, onu da skora çevirdik" diye konuştu.

Maç yaklaşık yarım saat geç başladı

İki ekip Fransa'nın başkenti Paris'te karşı karşıya geldi. Taraftarların maçın oynandığı Stade de France'a girişinde yaşadığı problemler nedeniyle maç yaklaşık yarım saat gecikmeyle başladı.

Liverpool Alisson, Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Thiago, Salah, Mane ve Diaz 11'i ile sahaya çıktı.

Real Madrid'in ilk 11'inde ise Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Modric, Casemiro, Kroos, Valverde, Benzema ve Vinicius Junior yer aldı.

Maçın ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle sonuçlanırken 59'uncu dakikada Vinicius Junior, Madrid ekibini 1-0'lık üstünlüğü getiren golü attı.

Real Madrid'in ilk yarıda Benzema ile kaydettiği bir gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ofsayt kararı futbol otoriteleri tarafından tartışmayla karşılandı.



Maç, iki takımın üçüncü finali oldu. 2018'deki finalde Real Madrid, Liverpool'u 3-1 yenmişti. 1981'de Paris'te oynanan finalde ise Liverpool Real Madrid'i 1-0 yenerek kupayı kaldırmıştı.

Maç için çoğu biletsiz yaklaşık 60 bin Liverpool taraftarının Paris'e gittiği tahmin ediliyor.

İlk olarak Rusya'nın St Petersburg kentinde oynanması planlanan maç, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya tepki olarak Fransa'ya alınmıştı. Paris'in karşılaşmaya hazırlanmak için 3 ayı vardı.

Maç sırasında yaklaşık 7 bin polis görev yaptı. 75 bin kapasitesi stadyumda takımlara 20 biner bilet verildi ve 12 bin bilet de diğer futbolseverler için ayrıldı.

Kalan 23 bin bilet ise ulusal dernekler, sponsorlar, yayıncılar ve UEFA'nın resmi ağırlama programına dağıtıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI