radyobir
radyobir

Senegalli Türk prensesin 1. yaş günü

Halası Senegal Başbakanı Aminata Toureolan minik prenses Aminata Deniz Toure'un 1. yaş günü, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği üyelerinin katılımı ile İzmir'de kutlandı.

03 Haziran 2014 12:20 | Kategori: Yaşam

Senegal’de Popengnine Belediye Başkan Adayı olan babası Madiyou’nun seçim çalışmalarında bulunması nedeniyle doğum gününü Türk annesi Yasemin Fidan Toure ile kutlayan minik prensesin sevimliliği ise dikkat çekti.
Doğum günü kutlamasında bir konuşma yapan Yasemin Fidan Toure, "Senegal ile Türkiye arasında aslında çok fark yok. En azından dini anlamda çok fark yok. Dini değerlerimiz bizi birbirimize bağlıyor. Orada yaşamaktan çok mutluyum. Türkiye ve Senegal arasında en azından kültürel ve ticari köprüler kurulursa çok güzel olur” dedi. 
Doğum gününe katılan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan ise, "Anne Yasemin Fidan Toure, hem doğum gününü kutlamak hem de Türkiye ve Senegal ile ilişkileri geliştirmek için İzmir’e geldi. Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği olarak biz de Senegal kültürünü çok merak ediyoruz. Türkiye’de neler yapabiliriz diye açılım yapmak istedik” diye konuştu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI