radyobir
radyobir

Soruları sızdıran yakalandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) YGS 2015 sorularını sızdıran kişiyi yakaladı. İstanbul'da sınava giren İ.Y. isimli kişinin olduğu belirlendi. Soru kitapçığı numarası 83930984.

19 Mart 2015 10:07 | Güncelleme :19 Mart 2015 10:35 | Kategori:

15 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayarak gerçekleştirilen 2015-YGS bir gün sonra sında bir soru kitapçığı içerisindeki sayfalardan birisinin görüntüsünü sosyal medya üzerinden paylaşımı sonucunda ÖSYM suçlanmıştı. Söz konusu adayın kimliği tespit edilerek hakkında adli işlem başlatıldığı ÖSYM'ce duyuruldu.

ÖSYM yaptığı Açıklamada sınavda kullanılan kitapçıklar arasından bu adaya ait olan kitapçık bulunduğunu ve kitabın 11. ve 12. sayfalarını içeren yaprağının yırtılarak alınmış olduğu gördü. Adayın ilgili yaprağı kopartarak sınav salonu dışına çıkartıp sınav sonrasında sosyal medya üzerinden sayfanın görüntüsünü paylaştığı belirlendiği açıklandı. 6114 sayılı yasa kapsamında bu adayın sınavı iptal edileceği ve iki yıl boyunca adayın ÖSYM sınavlarına girmesine müsaade edilmeyecek ve hakkında adli işlem başlatılacağı söylendi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI