radyobir
radyobir

Suriyeli muhaliflere yardımı kesecek mi?..

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın Washington'ın Suriyeli 'ılımlı' muhaliflere verdiği yardımı kesebileceği belirtildi.

13 Kasım 2016 07:59 | Kategori: Dünya

Yeni ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın (70), Avrupa, Rusya ve özellikle Ortadoğu’da nasıl bir politika izleyeceği merak konusu. Trump, seçildikten sonra Wall Street Journal gazetesine verdiği röportajda daha çok ekonomi meseleleriyle ilgili görüşünü aktarırken, dış politika konusunda da bazı ip uçları verdi. Trump kampanya döneminde de Suriye politikasını ‘IŞİD’in yenilmesi, Suriyeliler ve destekçileri Rusya ile ortak zemin bulunması’ şeklinde ifade etmişti. 

Trump, WSJ’a Suriye konusunda birçok kişinin aksi yönünde bir görüşe sahip olduğunu belirterek, "Benim görüşüm şu; Suriye’de savaşıyorsunuz, Suriye de IŞİD ile savaşıyor, sizin de IŞİD’den kurtulmanız gerekiyor. Rusya, Suriye ile müttefik olmuş durumda, sonra İran var. Bizim sayemizde giderek güçleniyor ve Suriye ile müttefik... Biz Suriye’ye karşı muhalifleri destekliyoruz, bu insanların kim olduğu konusunda bir fikrimiz yok” dedi.

New York Times gazetesi, WSJ röportajını, "Donald Trump, muhtemelen Suriye rejimine yönelik savaşan muhaliflere yardımı kesecek” diye yorumladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI