radyobir
radyobir

Suudi Başsavcı konsoloslukta inceleme yapacak

Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak Suudi Arabistan Başsavcısı el Muceb Türkiye'de incelemelerde bulunacak. Suudi savcı, cinayetin işlendiği konsolosluğa gidecek.

29 Ekim 2018 08:52 | Güncelleme :29 Ekim 2018 11:18 | Kategori: Dünya

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el Muceb'in İstanbul'a geldiği bildirildi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'ne gelen Suudi Başsavcı Suud Muceb, Başsavcı İrfan Fidan ile görüşüyor.

El Muceb'in olayın yaşandığı Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluğunda da inceleme yapması planlanıyor.

El Muceb'in Türkiye'ye gideceğine dair Riyad yönetiminden ise şimdiye kadar bilgilendirme yapılmadı. Amerikan gizli servisi CIA'in Başkanı Gina Haspel de hafta içinde Türkiye'ye giderek soruşturmayla ilgili bilgi almıştı.

Türkiye, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olarak tutukladığı 18 şüphelinin iadesini istiyor. Ancak Riyad yönetimi, yargılamanın Suudi Arabistan'ta yapılacağını belirterek bu talebi reddetti.

Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturan Türk makamları konsolosluk binasında ve konutunda aramalar yapmıştı. Ayrıca bir otoparkta bulunan konsolosluğa ait diplomatik plakalı araç da incelemeye alınmıştı. Olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları araştırmada Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğüne dair somut bulgular elde ettiklerini belirtmişti. Başlangıçta iddiaları reddeden Suudi Arabistan, Türk adli makamlarının soruşturmayı ilerletmesiyle Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kabul etmişti.

Kaşıkçı'nın cesedine ne olduğu ise henüz bilinmiyor. Polis ekiplerinin İstanbul'daki Belgrad ormanı ve Yalova'da yaptığı aramalarda sonuç çıkmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI