radyobir
radyobir

Türk Tiyatrosu'nun acı kaybı

Ünlü tiyatro oyuncusu Fuat İşhan Antalya'da yaşamını yitirdi.

25 Ocak 2019 11:16 | Güncelleme :25 Ocak 2019 17:25 | Kategori: Kültür & Sanat

Ünlü tiyatro sanatçısı Fuat İşhan hayatını kaybetti. Emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleşen İşhan uzun süredir alzheimer tedavisi görmekteydi. Fuat İşhan bugün ikindi namazını müteakip Antalya Kurşunlu Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FUAT İŞHAN KİMDİR?..

5 Mayıs 1927'de İstanbul'da doğdu. Atatürk Lisesi ve Hukuk Fakültesi'nde okudu. Fuat İşhan'ın sahne hayatı 1945 yılında amatör olarak Atatürk Lisesi'nde "Tüccarın Karısı" oyunu ile başladı. 1946 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda "Şeytanın Tohumu" adlı oyunla profesyonel oldu.  Uzun yıllar İstanbul Şehir Tiyatroları'nda aktör ve yönetmen olarak görev aldı. Oynadığı oyunlardan bazıları "İpekçi Merhum", "İhtiras Tramvayı", "Liliom", "Tartuffe", Kral Lear", "Fazilet Eczanese", "Cennetin Doğusunda", "Çıplak Kraliçe", "Öbür Gelişte", "Bu Meslek Satılık Değil", "Pirinçler Yeşerecek", Suçlu mu Suçsuz mu?.."dur.

Sanatçı birçok filmde başrolleri konuştu. 1958 yıalında "Cilalı İbo Yıldızlar Arasında" filmiyle sinemaya başladı. "Küçük Hanımın Kısmeti", "Kavga", "Bekle Dedim Gölgeye" gibi filmlerde oynadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI