radyobir
radyobir

Armstrong doping testlerine nasıl yakalanmadığını açıkladı

Armstrong'un devamlı hile yaptığı ortaya çıktıktan sonra dereceleri elinden alınmıştı

15 Aralık 2023 06:41 | Kategori: Avrupa


Lance Armstrong, yıllarca doping testi cihazlarından kaçmak için performans artırıcı ilaçların kan dolaşımında kısa süre kalmasından faydalandığını söyledi.

Yıllarca süren söylentiler, suçlamalar ve inkarların ardından Armstrong, 2013'de Oprah Winfrey'e verdiği bir röportaj sırasında doping yaptığını itiraf etmişti. Bunun ardından 7 Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğu elinden alınmış ve bisiklet sporundan ömür boyu men edilmişti. Eski takım arkadaşı Floyd Landis'in de aralarında bulunduğu ihbarcıların ifadelerine dayanılarak hazırlanan 100 milyon dolarlık federal suçlamanın ardından Armstrong, ABD hükümetine 5 milyon dolar ödemişti.

52 yaşındaki Armstrong medyanın önde gelen isimlerinden biri ve yakın zamanda komedyen Bill Maher'in Club Random podcast'ine katılarak 10 yıl boyunca kendisini bisiklet sporunun zirvesinde tutan yöntemleri anlattı.

Armstrong, "Sistemi engellersiniz" dedi.

Bu her zaman söylediğim şey ve bunu tekrar ederek söylediklerimi meşru kılmak istemiyorum ancak '500 kez test edildim ve her uyuşturucu testinde temiz çıktım' cümlelerimden biriydi.

Bu yalan değil. Bu gerçek. Testten kaçmanın bir yolu yoktu. Bardağa işediğimde ve bardağın içindeki idrarı test ettiklerinde, testten geçiyordum. Şimdi, tüm bunların aslı ve doğrusunu isterseniz bu maddelerin bazıları, özellikle en faydalı olanı, 4 saatlik bir yarılanma ömrüne sahip. Yani ister esrar, ister anabolik steroidler ya da her neyse, bazı maddelerin yarılanma ömrü çok daha uzundur.

O esrarı içip traktörünüzü sürerek işe gidebilirsiniz [ve] iki hafta içinde testiniz pozitif çıkabilir çünkü yarılanma ömrü çok daha uzundur. Sadece bizim sporumuzu değil, tüm dayanıklılık sporlarını değiştiren roket yakıtı olan EPO'nun yarılanma ömrü 4 saat yani vücudu çok hızlı terk ediyor. 4 saatlik bir yarılanma ömrüyle neler olabileceğini tahmin edebilirsin.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI