radyobir
radyobir

Trump: "Bu bir ölüm kalım meselesi"

ABD'de Corona virüsü vaka sayısı 189 bini geçti. Can kaybı da Çin resmi makamlarının açıkladığı ölü sayısını aştı. Başkan Trump "Bu bir ölüm kalım meselesi. Önümüzdeki 2-3 hafta çok sancılı olacak. Herkes zor günlere hazırlıklı olsun." dedi

01 Nisan 2020 11:00 | Kategori: Dünya

Corona salgınıyla mücadele kapsamındaki önlemleri 30 Nisan’a kadar uzatan ABD Başkanı Donald Trump kamuoyuna, "Bu bir ölüm kalım meselesi” sözleriyle seslendi. Önümüzdeki 2-3 haftanın çok sancılı olacağı mesajını veren Trump, ABD’de alınan tedbirlere rağmen virüs yüzünden en az 100 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini belirtti.

Başkan Trump’ın Beyaz Saray’da Corona virüsü salgınıyla mücadele için oluşturulan ekiple birlikte düzenlediği basın toplantısı tam 2 saat 10 dakika sürdü.

"Herkes önümüzdeki zor günlere hazırlıklı olsun”

ABD halkının önümüzdeki 30 gün boyunca yürürlükte kalacak önlemleri uygulamasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Trump "Bu bir ölüm kalım meselesi” ifadesini kullandı.

Önümüzdeki 2-3 haftalık sürecin çok zor ve sancılı olacağını basın toplantısı sırasında birkaç kez vurgulayan Başkan Trump, ABD halkının buna hazırlıklı olması gerektiğini, tünelin ucundaki ışığın ondan sonra görüleceğini ancak o zamana kadar önlemlerin hassasiyetle uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

"Binlerce insanı kaybedeceğiz”

"Ulus olarak daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir sınavdan geçtiklerini” söyleyen Trump, "Herkesin önümüzdeki zor günlere hazırlıklı olmasını istiyorum. Ülke olarak yaşadığımız en zor 2-3 haftalık süreçten biri olacak. Binlerce insanı kaybedeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI