radyobir
radyobir

Trump'ın azil süreci için ilk adım

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu üyeleri, Başkan Donald Trump'ın görevden alınmasını gerektirecek bir suçlama getirip getirmeme konusunu görüşmek üzere oy kullandı.

13 Eylül 2019 08:36 | Kategori: Dünya

Demokratların çoğunlukta olduğu komisyon, Başkan Trump'ın azledilmesiyle sonuçlanabilecek soruşturmanın çerçevesini ve kurallarını belirleyecek tasarıyı onayladı.

Usulen yapılan oylamadan çıkan sonuç, azil sürecinin başlatılıp başlatılmaması konusunda Adalet Komisyonu’na kapsamlı bir çalışma için yetki veriyor. Söz konusu yasa tasarısı 41 üyesi bulunan Adalet Komisyonu’nda 17’ye karşı 24 oyla kabul edildi.

Resmi soruşturmanın kapsamı ve çerçevesini oluşturan tasarı, Trump'a yönelik yolsuzluk, adaleti engelleme ve makamın ihlali gibi iddialara yönelik soruşturmaların nasıl yürütüleceği konusunda bir yol haritası çiziyor.

Oylamanın bugüne dek Trump’a yönelik azil sürecinin başlatılması için acele hareket etmek istemeyen Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi üzerindeki baskıyı da arttırabilir.

Yasa tasarısı aynı zamanda Trump’ın hukuk ekibini paylaşılacak olan her bilginin yazılı olarak sunulmasını da öngörüyor.

Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Jerry Nadler, azil oturumlarında kamuoyu ve Kongre'yi bilgilendirmenin yanı sıra ABD Başkanı'na kendisi hakkında sunulan delillere yanıt vermesini sağlayacağını söyledi.

Başkanın azledilme süreci azil karar ya da kararlarının Kongre’nin 435 üyesinin basit çoğunluğu tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyelerinin Trump aleyhinde oy kullanması zor görünüyor.

Amerika Kongresi’nde Başkan Donald Trump hakkında vergi iadelerini saklaması, kendisi hakkındaki utanç verici hikayelerin kamuoyu önünde paylaşılmasını önlemek için sus parası vermesi, halkın vergilerinin Trump otel ve tesislerinde harcanması gibi birçok iddia farklı komisyonlar tarafından araştırılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI