radyobir
radyobir

Yahudileri kızdıran karnaval!..

Aalst Karnavalı'nda aşırı dinci Yahudilerin altın para torbaları ve fareler eşliğinde tasvirine Yahudi örgütlerinin yanısıra Avrupa Komisyonu da tepki gösterdi: "Yahudi soykırımından 70 yıl sonra düşünülemez." Belediye Başkanı ise "Aalst'ta buna izin verilmesi gerekir" dedi.

06 Mart 2019 06:03 | Kategori: Dünya

Avrupa'daki karnavallarda hemen herkesin ünvanına bakılmaksızın yerin dibine sokularak hicvedilmesi geleneği hüküm sürerken, Avrupa Birliği'nin (AB) merkezi konumundaki Belçika'nın bir karnavalında ultra Ortodoks Yahudilerin sunuluş şekli büyük tartışma yarattı.

Belçika'nın Aalst kentindeki karnavalın 'Şabat Yılı 2019' adlı geçit aracında ultra Ortodoks Yahudi kuklaları kanca burunlarla, etraflarını kaplayan altın para torbalarıyla ve üzerlerinde dolaşan farelerle tasvir edildi. Onu takip eden araçtaki onlarca katılımcı da aynen kuklalar gibi giyinip 'Yahudi güzeli dolup taşan bavullar' ve 'aşırı şişkolaşmak' gibi laflar içeren bir şarkıya eşlik ederek dans etti.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI