radyobir
radyobir

Yürüyüş tarzını değiştirerek mutlu olabilirsiniz

Kötü ruh halinde içinde bulunan insanların yürüyüş tarzını değiştirerek ve "mutlu insanlar gibi" yürüyerek muhtemelen daha mutlu olabileceği bildirildi.

28 Ekim 2014 10:16 | Güncelleme :28 Ekim 2014 10:19 | Kategori: Sağlık

Bilim adamları, davranış terapisi ve deneysel psikiyatri konusunda yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı.
The Independent gazetesinin verdiği habere göre araştırma ekibinin üyesi Queens Üniversitesi Profesörü Nikolaus Troyes, "Ruh halimizin yürüyüşümüze yansımasında şaşılacak hiçbir şey yok ancak biz, yürüyüşümüzün ruh halimizi etkileyip etkilemediğini görmek istedik” yorumunda bulundu.
Araştırmada koşma bandı kullanıldı ve deneklerin yaşadığı değişimler, hareket yakalama teknolojisi kullanan 17 kamerayla kayda alındı. Araştırmaya katılanların bir kısmı, "depresyon tarzında”, diğerleri de "mutlu şekilde” hareket etmek zorundaydı. Her iki grubun hareket hızı aynıydı.
Denekler koşu bandındayken araştırmacılar onlar için olumlu ve olumsuz özellikler listesini okuyarak deneklerden her birisinin kendisi için hangi özelliği kullanmak istediğini saptıyordu. Ardından hatırlayabilecekleri kadar kelimeleri saymaları istendi.
Depresyon tarzında hareket edenlerin olumsuz özellik taşıyan sözcükleri, mutlu insan yürüyüşünü yapanlara göre daha fazla hatırladığı ortaya çıktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI