radyobir
radyobir

"Abluka", Venedik'ten ödülle döndü

Emin Alper'in yönettiği 'Abluka', 72. Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

13 Eylül 2015 06:10 | Kategori: Kültür & Sanat

İki Oscar Ödüllü Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron’un başkanlığındaki jüri, yönetmen Emin Alper’in kariyerindeki ikinci uzun metraj filmi ‘Abluka’yı Jüri Özel Ödülüne layık gördü.

Başrollerinde Mehmet Özgür, Berkay Ateş, Tülin Özen ve Müfit Kayacan’ın yer aldığı, Türk, Katar ve Fransız yapımı ‘Abluka’ yoğun politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesini anlatıyor.

Yönetmen Alper, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, filmini ödüle layık gören jüriye ve film ekibine teşekkür etti.

Nuri Bilge Ceylan'ın da yer aldığı festival jürisi, en iyi filmine verilen 'Altın Aslan' ödülüne Venezuelalı yönetmen Lorenzo Vigas'ın 'Desde Alla' filmini layık gördü.

En iyi yönetmene verilen "Gümüş Aslan" ödülünü, Arjantin'de 1980'li yıllarda insanları kaçırarak, öldüren Puccio ailesinin hikayesini anlatan 'El Clan' filminin Arjantinli yönetmeni Pablo Trapero kazandı. Yönetmenliğini ABD'li yönetmenler Charlie Kaufman ve Duke Johnson'ın yaptığı 'Anomalisa'ya Jüri Büyük Ödülü verildi.

GEÇEN YIL AYNI ÖDÜLÜ 'SİVAS' ALMIŞTI

Venedik’te geçen yıl Jüri Özel Ödülünü Kaan Müjdeci’nin ‘Sivas’ filmi almıştı. Bu arada, ‘Abluka’ filmi, Venedik’te festivalle eş zamanlı yapılan, sinemayla ilgilenen 18-26 yaş arasındaki farklı ülkelerden gençlerin layık gördüğü 'Arca Cinema Giovani' ödülünü de aldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI