radyobir
radyobir

"Ateşkes, gerilimi azaltma umudu veriyor"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, İsrail ile Filistin Hamas hareketi arasında onaylanan 'insani ateşkes kararının bölgedeki gerilimin azalması için umut verdiğini söyledi.

22 Kasım 2023 09:26 | Kategori: Avrupa

Sputnik radyosuna konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bu (ateşkes ilanı) alınan ve gerilimi azaltmanın mümkün olduğuna dair hala umut veren en önemli karardır” ifadelerini kullandı.

Zaharova, müşterek kararla belirlenen insani aranın taraflar tarafından bozulmamasının önemli olduğunu da eklerken şöyle konuştu:

Moskova, İsrail ile Hamas arasında 4 günlük insani ara konusunda anlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşılıyor. Rusya'nın çatışmanın başlangıcından bu yana istediği şey de buydu. Aynı zamanda Katar'ın bu anlaşmanın imzalanmasındaki özel çabalarını da önemli bularak not ediyor, uluslararası toplumun gerilimi azaltma çağrısının pratikte uygulanmasını vurguluyor, hedefliyoruz.”

Arabulucu Katar’dan umut veren açıklama: Ateşkes uzatılabilir

Ateşkes anlaşmasının arabuluculuğunu yapan Katar Dışişleri Bakanlığı, Hamas ile İsrail arasındaki anlaşmaya ilişkin bir açıklama yayınlayarak, halihazırda bilinen ayrıntılara ek olarak, anlaşmanın ilerleyen aşamalarında serbest bırakılanların sayısının artırılacağını ve ateşkesin uzatılabileceğini resmi olarak bildirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI