radyobir
radyobir

Sisi ile Kral Abdullah "Gazze'deki askeri gerilimi" görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Gazze Şeridi'ndeki askeri gerilime yönelik gelişmelerin yanı sıra bölgedeki insani koşulları değerlendirdi.

20 Ekim 2023 08:21 | Güncelleme :20 Ekim 2023 08:55 | Kategori: Ortadoğu

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Sisi, resmi ziyareti çerçevesinde başkent Kahire’ye gelen Ürdün Kralı Abdullah ile görüştü.

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı saldırı ve sivilleri hedef alan tüm saldırıların kınandığı görüşmede liderler, "Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne insani yardım girişinin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesinin gerekliliğini” vurguladı.

Sisi ve Kral Abdullah, "Filistin halkının Mısır veya Ürdün’e göçe zorlanması, halkın aç bırakılması, kuşatılması ve toplu cezalandırma politikalarını” reddettiklerini teyit etti.

Liderler ayrıca, "Filistin halkının uluslararası meşru kararlara uygun olarak, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devletlerinde meşru haklarını elde etmesine yönelik kesin tutumunu" yineledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI