radyobir
radyobir

Çocuk felcinde Suriyeli alarmı!..

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Haluk Çokuğraş ise, Suriye'de çocuk felcinin hortladığını ve Türkiye'ye sıçramasından korktuklarını belirtti.

19 Mayıs 2015 08:43 | Kategori: Sağlık

Türk Pediatri Kurumu 51'inci Kongresi İzmir'de düzenleniyor. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Haluk Çokuğraş, Savaşlar nedeniyle Türkiye'ye olan göçlere de değindi ve "Aşılamalar sayesinde 2002 yılından beri çocuk felcinden arınmış ülke statüsünde Türkiye, uzun süredir övünüyorduk ama dış ülkelerden göçler nedeniyle her an tetikteyiz. Suriye'de çocuk felcinin hortladığını ve ülkemize de sıçramasından korkuyoruz. Etrafımızdaki savaşlar nedeniyle insanların ülkemize göç etmeleri, kızamık vakalarının artmasına yol açtı. Ben asistanken çalıştığım klinikte, kış aylarında günde bir kaç kızamıklının öldüğünü biliyorum. Ama bizim asistanlarımız kızamığı bilmiyor çünkü görmedi. Ama böyle giderse aşılanmamış çocuk göçleri sürmeye devam ederse biz kızamığı, çocuk felcini hatta difteriyi tekrar göreceğiz. Aşıların sağladığı yararlar ortadayken maalesef insanlar aşılamadan kaçıyorlar. Aşıların zararlı olabileceği yönünde insanların bilgilendirilmesi çok yanlış. Otizmle kızamık aşını ilişkilendiriyorlar, geçmişte şüphe uyandıran çalışmalar olmuştur belki ama bugün otizmle kızamık aşısının bir bağlantısının olmadığı kanıtlanmış durumda" diye konuştu. Toplantıya katılanlar, aşılanmalarla ilgili destek beklentilerini dile getirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI