radyobir
radyobir

8 intihar eylemcisinin elleri tetikte!..

Hollanda İstihbarat Servisi (AİVD) Başkanı Rob Bertholee, Suriye ve Irak'ta savaşan kişilerin Avrupa'da 11 Eylül tarzı saldırılar düzenleyebileceklerini öne sürdü.

04 Eylül 2014 09:38 | Kategori: Terör

Vrijnederland dergisine konuşan Rob Bertholee, Madrid'de 2004 ve İngiltere'de 2005 yılında düzenlenen bombalı saldırıları hatırlattı ve "Ancak o dönemde bu türden saldırılara meyilli olan kişiler şu andakinden daha azdı." dedi. Tehdidin şu anda daha büyük olduğunu dile getiren Bertholee, "Kısa bir zaman öncesine kadar IŞİD Batı için bir tehdit teşkil etmiyordu ancak şu anda bu çatışmalara bulaştığımız için tehlike de giderek büyüdü." ifadesini kullandı.

"8 İNTİHAR EYLEMCİSİ HOLLANDA'DA HAZIR BEKLİYOR"

En büyük risk grubunun Suriye veya Irak’a savaşmak için gidip daha sonra Hollanda’ya geri dönenlerin teşkile ettiğini belirten Bertholee, bu grup içinden 8 kişinin Hollanda’da intihar eylemi yapmak için hazır olduğunu düşündüklerini dile getirdi. AIVD başkanı "Bu kişilerin beyinlerinin yıkanmış olduğuna inanıyorum.” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI